Noua generatie


Trecand peste articolul anterior, unde s.au simtit cativa si mi.ai reprosat, ca de ce? cum ai putut? si am explicat a N-a oara ca nu a fost cu atac..dar in fine.
Vreau sa.ti vorbesc despre o chestie care ma face sa.mi para rau ca vremurile cu care am vrescut noi nu mai sunt si in zilele de azi si ma refer la copii.
Cu totii stim ca am crescut fiecare cu acele personaje colorate, amuzante, extraordinar de placute, mai pe scurt "Desenele Animate" fie in limba engleza, rusa sau romana...nu dadeam importanta la ce se vorbea ci ce facea personajul respectiv...cat de hazliu era.
Majoritatea dintre noi au inceput sa invete engleza din desene animate.
Luam lectii din viata prea cunoscutului Louie Anderson.
Cu totii adoram Lumea lui Bobby,Copiii de la 402, Beattlejuice,Samurai Jack, The Tick, Muppet, Familia De Ce,Cramp Twins, Dragon Ball Z, SaylorMoon, Popey the Sailor man, cunoscutele Tom & Jerry, Pokemon, Courage the Cowardly Dog, Mad Jack the Pirate, X-men, Ed' Edd & Eddy si tot asa mai departe.
Desene animate care iti incarcau imaginatia pe timp de zi facadu.ti visele de 2 ori mai faine noaptea, te incarcau pozitiv mereu, radeai de ele in gimnaziu chiar si.n liceu si continui sa razi aducadu.ti aminte de ele chiar si acum.
Dar daca stai un pic si parcurgi majoritatea posturilor de desene animate din ziua de azi si vezi cate tampenii ii sunt bagate in capul copilului tau...te lasa masca.
Copilul este foarte influentat de ceea ce vede la TV si pune in practica afara, nu spun ca am vazut asta chiar in fata blocului unde copilasii luau locul personajelor violente vazute intr-un desen animat si aplicau ce vedeau pe alti copilasi care nu prea puteau sa riposteze in fata lor.
Si arde.o cu nume ciudate ca "eu sunt stapanul intergalactic si am sa va smulg membrele pamanteni jalnici ce sunteti" si multe faze de gen, in mare parte cam tot ce vezi in ziua de azi te lasa rece.
In mare parte desenele din ziua de azi au ca tema principala tehnologia avansata, ruland undeva in viitor dand impresia copiilor ca ce vad acolo chiar asa va fi si incearca sa devina ceea ce le place si ceea ce vor, asta insemnand violenti.
Marea parte a posturilor TV cu desene animate s.au trasformat in niste rahaturi, ulterior devenind rahaturi la puterea a 2.a.
Acum mai nou din epicul Fox Kids s.a dus in Jetix iar in ultima faza in Disney Channel difuzant o gramada de tampenii...tampenii in adevaratul sens al cuvantului.
De exemplu "Lazy Town" oraselul lenes cum i se zice...e o tampenie totala rahaturi peste rahaturi...nu.ti imbogateste imaginatia cu nimic omule, ba din contra te indobitoceste, te reduc mintal si ajungi sa gandesti la fel ca ei.
Ce copil ai sa auzi in ziua de azi razand de "insula pufoasa si roz", "Louie da.mi un T", "Esti piraat?-NU! sunt supa la plic-aa credeam ca esti piraat" si multe faze de gen din chestiile alea colorate si vioaie facute doar sa te simti tu bine.
Sper sa.ti fi adus aminte de copilarie in timp ce mi.ai citit ideile. Seeya

ACUM SPER SA NU SE MAI SIMTA VREO CAREVA OFENSAT...SPER ;))

Dependenta?


Buna...stau un pic si ma gandesc.... de ceva vreme incoa...si ma gandesc la ce vad in jur si pun ochii pe o chestie de care am sa ma iau...si anume ma refer la chestiile in pliculet...a tot slavitul magazin de vise unde gasesti o cantitate super mica de p combinatie dintr.o planta stropita cu diverse substante care prin ardere si inhalarea fumului iti creeaza senzatia si starea de bine mai pe scurt weed-shopurile ma refer la tot ce e legal.
Si tot se consuma si tot se consuma si tot se consuma pentru ca e ieftin si bun si inca o data si inca o data...de nenumarate ori in nenumarate zile fie una dupa alta fie cu pauze intre...dar ma refer la pauze de 2-3 zile ca mai mult nu se rezista...si stau sa ma gandesc daca in ei s.a instalat dependenta de substanta sau dependenta de stare...dependenta de cretinitatea ta si a celorlalti :)) atunci cand esti sub influente....e amuzant dar si placut si stau si ma gandesc, oare cat o sa.si mai scrie povestea oamenii astia legate de aceste tigari.
Mai nou acum nu mai esti intrebat daca ai 50 de bani sau 1 leu sau..o tigara normala...ci esti intrebat.."ai o foita?"
Si totusi e foarte amuzant...dar pe de.o parte si plictiseala.si spune cuvantul, poate chiar si teribilismul pentru cativa si va continua...
Stateam si ma gandeam...daca noi astia de '89-'90 suntem generatia Cernobal....cei care sunt mici acum vor fi generatia PC-Home, Salut! Virtual sau cel mai probabil generatia Weed-Shop.
De.ar fi sa privesti un pic in creierul fiecaruia si sa incerci sa faci un After-Before al creierului din punct de vedere al neuronilor care i.ai pierdut cu primul "rulou"...si paaana in prezent...pun pariu c.ar fi varza si poate din o doza puternica de inconstienta datorata consumului ridicat...el nu mai poate judeca sa puna "frana" cu consumul pentru ca vei ajunge sa nu mai stii sa aduni...vei ajunge sa nu mai stii lucruri simple, memoria ta de scurta durata sufera...si stau si ma gandesc.
Oare nu s.au saturat de aceeasi stare? De acelasi feeling? De aceeasi durata? De acelasi gust? De aceleasi filme? De aceeasi stare de om baltit si incapabil sa ridice un deget ca e prea rupt dar fericit :)). Imagineaza.te treaz, uitandu.te la tine fumat, intr-un fel sa te dublezi si uita.te la tine cum reuseste natura sa.si bata joc de tine distrugandu.te din interior spre exterior si sa te vezi in momentele de panica si sa te vezi cat de penibil esti, te.ar motiva cu ceva asta? Sa te lasi? Iti zic eu.
NU !
Pentru ca nu mai esti capabil sa gandesti pentru tine ce.i OK si ce nu!

"NU FAC ATAC LA NIMENI DINTRE CUNOSCUTI SI NU NUMAI, AM VORBIT DOAR DIN CONCEPTII PROPRII , NU DESPRE CEI CARE INCA MAI PRACTICA, CI DESPRE "INFLUENTELE" ASUPRA MEA SI CE MI.AU GENERAT ELE.


Scuze pt greselile gramaticale dar nu mai verific

Advert