Business de sarbatori

Hello, scuze pentru o lunga perioada de "nescris", mi.a pierit inspiratie si nu aveam de ce sa ma iau, pana azi.
Stateam si ma gandeam la uratorii de azi si uratorii care am /au fost candva.
Pot spune ca uratorii vor scoate mai putini banuti cu uratul decat in anii anteriori, se exclud oamenii care toarna bani pe banda rulanta, le vine nepotul, lalaie 2 cuvinte si hop sus milioanele...spre deosebire de un copil care este cat de cat pregatit, castiga mult mai putin.
Motivul pentru care am spus ca banii stransi anul asta de uratori vor fi mai putini, este reprezentat de aceste "sonerii de bloc + securitate" mai pe scurt interfon.
Chiar si la colindat am vazut copilasi care stateau si se intrebau cum sa ajunga in bloc :)) chiar si azi...de vremea plugusorului.
Cu totii stim ca ai nostri, bunici tati mame au crescut in mare parte la tara unde se respecta traditia in adevaratul sens al cuvantului, pentru ei insemna ceva sa pleci cu ceva bucate + un banut acolo bonus dar in special...rasplata unui urator consta in roadele pamantului.
In zilele de azi sau cel putin de la '90 incoa traditia mai exista si o respectam dar insemnatatea ei e disparuta de demult.
Uratul in zilele de azi reprezinta un Business al copilului, o metoda de a produce bani pentru interese personale.
Pot spune ca am invitat o pereche de uratori in casa sa stea si un pic la masa dar ne.am lovit de un refuz pe motiv ca ei trebuie sa plece ca mai au multe usi de urat, "ochii ciuliti" la bani...si au plecat lasand in urma lor un usor gust amar.

Am dat.o naspa?...Contrazi.ma !

Advert